יום שבת , נובמבר 17 2018
דף הבית / חדשות חמות / חזה הודו ממולא בפירות ייבשים

חזה הודו ממולא בפירות ייבשים

השף גולדשטיין הכין לקראת טו בשבט, מתכון המשלב את הממתקים של הטבע יחד חזה הודו, השילוב בין הטעמים, יכול להיות ארוחת ערב טעימה לכל המשפחה

חזה הודו גולדשטיין

כיצד משלבים פירות יבשים בתוך ארוחות ערב לחברים או למשפחה. השף אלרן גולדשטיין עם מתכון, לא מסובך להכנה.
לכתבות נוספות – 
חוגגים טו בשבט כל השנה
בגיל 84 מכין את שמן הזית המשובח
שף גולדשטיין
חזה הודו ממולא בפירות יבשים
1/2 פרפר חזה הודו משקל כ- 800 גרם
1/2 כוס צימוקים (100ג')
10 יח' משמש
10 יח' שזיף מגולען
3 כפות חמוציות
2 תפוחים פינק ליידי(או זן מתוק אחר)
1 בצל גדול
1/2 כפית תערובת תבלין ראס אל חנות
2 כפות סוכר חום או דבש
1/2 כפית מלח
1/4 כוס שמן זיתים או שומן אווז
פלפל שחור גרוס
מרינדה חזה הודו:
1 כף פפריקה איכותית
3 כפות דבש
מלח ופלפל
3 כפות שמן זית
חזה הודו גולדשטיין

אופן הכנה:
הכנת הכיס למילוי בחזה הודו, מבקשים מהקצב חצי פרפר חזה הודו נקי , ושיעשה לנו כיס למילוי, במידה ואין לנו קשרים עם קצב טוב אז בעזרת סכין חדה ארוכה וצרה יוצרים כיס לאורך נתח הבשר מבלי לפצוע אותו בשוליו כלומר מהחלק הצר והדק יותר מתחילים את פתח הכיס ומטיילים בזהירות בתוך החזה מצד שמאל לאורכו ועד הקצה כששומרים 1ס"מ מהשוליים של הכיס וממשיכים ימינה לאט לאט.

הכנת המילוי:
מקלפים בצל, תפוחי עץ וחותכים לקוביות, את המשמש והשזיף גם חותכים לקוביות , מחממים מחבת ומאדים לגוון זהוב את הבצל עם שמן הזית או שומן אווז מוסיפים תפוח עץ ראס אל חנות סוכר חום מאדים עוד 3 דקות, מוסיפים את כל הפירות היבשים ומאדים עד 4-5 דקות תוך כדי עירבוב, מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם ומקררים.

מילוי חזה הודו וצלייה:
מעבירים את המילוי לאחר קירור לשק זילוף עם פיה רחבה וחלקה וממלאים את חזה ההודו , מערבבים מרינדה ומושחים על חזה ההודו מעבירים לכלי חסין חום. צולים את חזה ההודו הממולא  בתנור שחומם ל -170 מעלות למשך כ-30 דקות .

טיפים:

  • זה הזמן לחפש קצב טוב.
  • אני ממליץ לתת לחזה הודו לנוח כ-10 דקות לפני הפריסה והכי חגיגי לפרוס על השולחן לנגד עיניהם של האורחים(עם סכין חדה).
  • חשוב תפוח מתוק למילוי ועמילני קצת בשביל שיקשור את המילוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

צילום : דניאל לילה

"Tatti Bakery" מציגה- סופגניות שהן יצירת אמנות

השנה TATTI, פטיסרי בולנז'רי בסגנון צרפתי, מציעים קולקציית סופגניות חדשה בניצוחם של השף קונדיטורים יוני פנחסוב ועפרי גרינהוט …